Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2007 08:48 - Хайде на кебапчетата...
Автор: jokera Категория: Други   
Прочетен: 4353 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2007 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тя тая работа с изборите взе да излиза от контрол май? Поне във Варна. Доста големи суми пари са впрегнати, а дали целта оправдава средствата? Сигурно. Един мой съсед е строителен предприемач и казва , че терените за ново строителство намаляват и ако можеш да се наредиш на общинската „БАНИЦА”, коричките от нея ще са като джакпот от тотото.

 Избори като избори ще кажете Вие. Да, ама не- казвам аз.

Поумняват и избирателите на ДПС, Евророма, Евроцигания или там каквито и други има такива. Ако попитате защо мисля така веднага ще дам отговор.

 Поразходете се в кв. Христо Ботев. Денем естествено. Вечер не препоръчвам и на най- големите си врагове: Сталин, Хитлер, Клинтън, Костов, Доган , Жан и др.

Кратката  разходка, предполагам, ще активира мозъка Ви с мисълта, че има нещо различно. Нещо странно. Нещо не е като останалата част на града. Давам жокер, за да не се измъчвате. Няма предизборни плакати. Нито един. Ама наистина нито един. Минете от край до край по ул. Петко Напетов „Шанзелизето на квартала” –

няма плакати. Влезте за кратко в пресечките й. Също. По ул.”Максуда” не Ви препоръчвам да минавате. Да, дори и през деня. Как защо...просто не е за вас. Не минавайте от там и толкова.

 Няма плакати и това си е. Колко пари са спестени, а ...? Има и за бира. Има и за кебапчета. Защо да слагаме плакати като на тях има и букви. Наличието на букви предполага четене. А тук са малко хората, които могат да четат. Изключая българите живущи тук. Но те са без значение. Тях отдавна кучета ги яли. За тях няма кебапчета. Няма и бира. 

 Спомних си. Изведнъж си спомних. Беше преди години. Но не чак толкова отдавна. Един от братята търгуващи със злато на Колхозния пазар във Варна. Да, бе... същите. Дааа... от гр. Омуртаг. Сашовците. Същите. Че един от тях начерта предизборната стратегия на Омурташкия род във Варна съвсем простичко. Стратегията за местните избори 199...и някоя си.

  „Виж какво, - ми казва той- няма абсолютно никакво значение кой ще е кмет на Варна. Важното е да взема.”

Дали е вземал!? Не знам. Те...”Сашовците от Омуртаг” закупиха цялото подблоково пространство срещу пазара. Точно. Да бе, бившия магазин „501 стоки”, закусвалнята Пирин. От край до край. Цялото подблоково пространство. За какви пари също не мога да Ви кажа. Пък и съм сигурен, че и няма кой да Ви каже.

Забравяме бързо ние, това ни е проблема. А умни са хората на г-н Доган и това си е. 
Сещам се една истинска история:

 „Пасат си значи стадо бикове. Два- три млади бика нетърпеливо тропат пред стария бик. Гледай, бе... ей там горе на баира няма и един- два километра пасат кравите. Хайде да отидем да „чукаме”. Стария ги изгледал строго. Вижте сега момчета. Тука каква сочна трева има. Реката с прясна вода тече край нас. Който му се „чука”, ще дойде тук при нас.”

 Че тъй. Няма плакати в кв. Христо Ботев- ромския микрорайон на гр. Варна. Който му се „кметува” знае къде и при кого да отиде. Май и  не само във Варна. А там няма нужда от плакати. Няма кой да ги чете.

 

                                                                              Ха Сполай Ви !




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ми то по избори каква ли не сган из...
20.10.2007 12:39
ми то по избори каква ли не сган изпълзява да ни замърсява пейзажа а там са само сган т.е. сганта със сганта се надушва а ние им сърбаме попарата бах маам след това и край няма орисия българска при нас по 300 лв е оценен бг глас търс яги поне да имам келепир ама се крият тегло ;)
цитирай
2. анонимен - Я па тоо
20.10.2007 17:57
Я па тоо ...
Те пасивните 4 000 000 ако почнат да гласуват еехеехее.
Преди нъл гласуваха е - 86%, 94% изборна активност и кво, то да гласуваш ама да има за какво или за кого.
Ам то виж ги мекере до мекере - вадят чвевени папки, Зимат мазни подкупи и един друг надулу се дърпат.
Те още преди 100 години са измислили развитите демокрации изборите и също и поговорката са измислили - "Ако изборите можеха нещо да променят то те щяха да бъдат забранени."
Хора искам да съм мангал да не мисля за нищо ни за ток ни за сметки, да седа на топло зимъска и винаги да има избори, боп, бира и кебапи.
цитирай
3. akasha85 - то хубаво,ама ей на.........българи сме
20.10.2007 20:44
тва да ти тежи да си гражданин на собствената си държава..........направо си е *бах маа му!

в шумен пък един от кандидат-кметовете е Азис еди кой си...........това хем е лошо,хем не е! лошо е ,защото и без друго ни се носи слава на турски град,па и кметя да е такъв...........мани ги тез от тука! ХУБАВОТО е,че така поне има малка вероятност българите да се стимулират да излязат и да дадат своя глас,глас за българин......

не искам от началото на ноеври да ме е срам да кажа от кой град съм и кой ми е кмета!гласувайте българи!
цитирай
4. анонимен - Къде са кебапчетата
21.10.2007 06:52
Хайде и на бирата с мезе.
цитирай
5. анонимен - Tirol
21.10.2007 10:41
Както е писал номер 6:Хайде и на бирата с мезе. Ето това му трябва на човека. Така пее и Слави. Така пеят и другите чалгаджии. Пък то в България май само те останаха. Който иска да живее по европейски - в Европа. Другите - в Анархистан. Докато си мислим: "може и така", "пак ще оцелеем" други ще мислят за нас, ама без да ни дадат ние да мислим. Ха наздраве!
цитирай
6. анонимен - Смях през сълзи
21.10.2007 13:33
Смях се много на предните избори на предположението, че Азис може да стане министър на културата. Пукнах се от смях. Сега вече не се смея.
Не съм против сегашния министър, ни най-малко, но от известно време смятам, че трябваше да стане Азис: да се види добре в България какво е лицето на истинската култура. Мои познати рекоха, че ако Елза Парини стане общински съветник във Варна, може и това да е за добро- тя не взема рушвети.))))))))))) Вместо отрицателен вот към другите, мнозина ще гласуват за нея. Напук.
Имам питане към разбиращите- колко струва на ден наемът на един билборд с кандидатска физиономия по централните варненски улици? И кой го плаща?
цитирай
7. анонимен - a kakvo stana
21.10.2007 13:39
Да ама какво стана, също като голите фолк певици, всичките се съблякога и вече не са интересни. Та и за изборите , всички партии взеха да раздават пари, на всички и българите след 15 годни демокрация се сетиха , покриха си достойнонството и те взеха да вземат пари , да ядат кебапчета и да не гледат плакатите. Всички вземат , и всички дават . Помните ли онази игра на карти "война" - а така сега всичките извадиха една и съща карта и дори да е най-силната , няма коз и само са си изхабили паричките . Осъзнаха го и се сетиха , че има парламент та подготвиха закон да ходят в затвора тея дето вземат парички /щото тея дето ги дават са в парламента , закакво им е затвор/. Сега е важна каква ще е следващата карта :))
цитирай
8. анонимен - Аноним 9,
21.10.2007 13:52
събличането вече не е на мода. Азис се облече.
цитирай
9. анонимен - :)))))))
22.10.2007 15:58
Викаш истинска е историята за биковете, а !? Дет` се вика по реални събития:))
За всичко друго си прав, разбира се. Определено не е важно от кои е , важно е да взима...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3698716
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031