Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2009 08:30 - То т’ва мама не е за теб.
Автор: jokera Категория: Други   
Прочетен: 13556 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2009 20:31




image
Остави го, мама. То т’ва не е за теб. Останах потресен. И след кратък анализ, май започнах да разбирам защо живем в такава жалка обстановка. И в такава прекрасна страна без държава. Ние сами си създаваме „МАТРИЦАТА” и си живеем кротко в нея. Накратко историята. Седя и отмарям след напрегнатия трудов делник. Късен, много късен следобед. Трудовият ми ентусиазъм се е оттекъл тотално и разпускам с малките радости в живота, придобили формата на запотена чаша с тракащи бучки лед. Лед и смес от лимонови резени, тоник, джин и няколко капки гренадин. Малки радости като усмивката на барманката, при която всички се редят, ама не заради косата. В съседство детска площадка. На съседната маса майка с компания тип ‘Пълен курник без петел”. Всички говорят и никоя не слуша. Майката е на нещо сладникаво в коктейлна чаша , ама това няма никакво значение за историята. На детската площадка детето й. Страхотен малчуган. До него малко по - голям батко със скейтборд. Малкият взима скейтборда и се мъчи да го подкара, нооо.... -Остави го мама! То т’ва не е за теб. С гальовен, но заповеднически тон майка му го отряза. Погледнах детето и останах потресен. Въпросите можеха да се прочетат в живите му детски очички и без да си учил психология. Първо премина въпроса: Щом баткото може, мога и аз. Защо пък да не е за мен? После: То т’ва... Т’ва си е скейтборд и си е супер забавление, и аз ще се науча да се качвам без значение дали ти харесва или не. За кого е? Останах потресен. Какъв космополитизъм се е настанил в душите на някои хора. Какво познание за ценностните и стойностните неща в живота. Малкият ще расте и ще продължи да чува. - Остави го мама. То т’ва училище не е за теб. - Остави я мама. Тя таз’ не е за теб. - Остави го мама. То т’ва да имаш гражданска позиция не е за теб. Мама знае по- добре от теб, кое е добро за теб. Първо го знае и ти го казва мама, после ти го казва учителката, после шефа, после съпругата, после държавният служител и още, и още... Горкото дете. Горката майка. Горките ние. Ама някой беше казал да не съдим нещо, което не сме създали ние. Извинения! Излизам да се радвам на малките неща в живота. Защото и малките и големите неща са за мен. Пардон... за нас.


Тагове:   майки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elektraotkosmosa - Знаеш ли,от тази история виждам още една
20.06.2009 18:56
загрижена майка,която не съм много сигурна от какво по точно се страхува и пази-от това,детето и сакън да не се нарани,или от това,че вместо по кафета ще трябва да виси по болници.А може би се наслаждава на възможността поне веднъж в живота ТЯ да поставя ограничения на някого.Ненавиждам такива родители-не пипай това,не пипай онова,не прави така...само не,не и не.Че как ще разбере това дете какво е огън,ако поне веднъж не се опари?А личния опит е най-важен в живота.Ама такива сме си българите-комплексари,страхливци,мързеливци и бегълци.В това сме рекордьори.Вечно бягаме от нещо-я от проблемите,я от истината,от реалността,от работата,от всичко.Роби сме на ограничението-и в мислите и в действията.Ей заради това сме на това дередже според мен.
цитирай
2. viki02 - Лесно ти е,
25.06.2009 12:14
защото не си с две деца и с мизерна заплата. Тогава ще видим, дали ще се чудиш как да не полудееш или как се възпитават деца - това е по-сложна тема, отколкото предполагаш.
Помисли първо за родителите, чийто живот беше съсипан. Въобще няма условия да се раждат деца в България, подозирам, че е нарочно. Но нали това искат и турци и други силни на деня!
Да, скейборда не е за детето. Много идеализираш нещата, защото не ги познаваш отблизо. Права си на теория, иначе не.
И ще ти цитирам това, което ми казаха в Президенството на Петър Стоянов: "Радвайте се, ако има децата ви какво да ядат!". Други искания не можеш да имаш при възпитаването на децата у нас! Това е факт, направих оплакване в Президенството, така мислят те, синьото Президентство, което пак се тъкми да управлява. Ами то от крадене не им остана време за деца, нито пари. Какво ще крадат, ако пустат парите за деца и заплати!!!!!!!! Това пране на пари си беше сложна процедура.

Лесно е да си толкова претенциозна към майката, но бъди към политиката такава! Или такъв.
Да, нещата започват от възпитанието на децата. Но не само тези с оскъдни средства, а тези, които утре ще ни управляват. А факт е, че пак в политиката са идиотите, чиито близки управляваха при социализма, внуците на Тошко, Сергей Станишев, тихия и тихата партийни Костови... все отбрана група. Тях възпитавай! Можеш.

Примерно, близък на Костов и дъщеря му бутна дете и го доудави, за да не го лежи. Митингът беше потушен, майката беше обвинена срещу обещания за облаги. Бития бит, е... е...! Как ще превъзпиташ Иван Костов, че животът на децата струва повече от неговата власт?!
Можеш.
Иван Костов трябва да чуе мнението ти, да чуе, че е гъз, защото защитава убиец и го покрива! Затова всеки път търся начин да си дам мнението за Иван Костов. Все някога ще стигне до него. Той е убиец и клептоман, изнесе купища пари от страната, купи безкрайно много земя, половин България - Поморие, Златни пясъци, Драгалевци......много са. Откъде милионите им? Фондация Бъдеще за България ли беше, на Елена костовица? Която се криеше зад помощи за деца, но не шумеше много ,да не започнат да ровят. Тя мрази децата, каква помощ за деца симулира?!

Ами възпитанието зависи от битието на семействата, а в България в момента те са много зле. Изневери и липса на пари, нисък морал на бащите основно, да не им броим любовниците в работата и извън нея, безотговорност за децата, някои пък чрез тях "изкупват" вината за изневерите си и се смятат за невинни.
Доказано е, че проблемните деца са в семейства с изневери.
Нека да ми изневерява мъжа, докато аз му гледам децата пък чакай да се вживея в ролята на майка.
Първом да възпитаме момченца и у нас, които умеят да уважават жените, децата и семейството като институция, пък после да корим жените, които май останаха единствените, които не могат да се измъкнат от задължения и обиди.
Причините излязоха извън правомощията на майките. Ебала съм го в мъжа, дето ще си го пъха на друга жена, защото бил мъж, пък бил ми той и съпруг.
Разведена съм и не искам да променям факта. Но пък детето ми е възпитано, опазих го и себе си също. Но това не е решение. Да си мекошав никак не е решение също.

Лоши управляващи.
Лоши семейства.
Лоши или изстрадали деца.
Лошите деца пак управляват.
цитирай
3. viki02 - Във Франция има демократично от...
25.06.2009 12:21
Във Франция има демократично отношение към децата, в Норвегия също, както и към майките обаче. Но...обществото ги пази и издържа, за да вложат силите си във възпитание.
Май ти е съвсем неясно, колко сложен е процеса на отглеждане на дете! Дори и ако само го храниш, да не говорим за милионите други нещица.
цитирай
4. elektraotkosmosa - Да,права сте за доста неща
27.06.2009 04:47
Аз нямам деца все още,и не знам от личен опит как се отглеждат и възпитават.Права сте и за това,че има цел да се намали раждаемостта в България,както и да се унищожи държавата като цяло.Тази цел обаче не е на турците,а на масоните: http://www.geocities.com/svaglenov/masoni.htm
http://veso1985.log.bg/article.php?article_id=19482
Права сте и че в другите държави отношението към майките,жените като цяло и децата е много по-нормално и добро.Но в случая темата на постинга не е как да изхраниме детето си,и защо майката е отказала да му купи нов телефон да кажем,а защо му казва "То тва не е за теб"?Защо му отказва да опита нещо ново,защо се опитва да го възпитава чрез забрани?Всеки знае,че забранения плод е най-сладък.А може би се опитва да го мотивира именно по този начин?Аз лично бих го направила.Бих го направила,но с тази цел-да го мотивирам.Защото ако му кажа "Айде мама опитай да се качиш да се повозиш" според мен в него ще се породи някакво съмнение и ще се откаже.Проста психология-ако караш някой да направи нещо-не иска,но ако му кажеш,че не може,се амбицира да го направи.
Направи ми впечатление едно ваше изказване,което подкрепям с две ръце:"Ами възпитанието зависи от битието на семействата".Точно така.И точно поради наличието на безброй безотговорни майки и бащи,на което лично съм била свидетел не веднъж,се дължи и поведението на децата.Сама дадохте пример за изневери,но съм 90% сигурна,че те не са преимущество само на мъжете.Не искам да се отклонявам от темата като започвам тази за изневерите,но държа да изкажа мнението си за тях-според мен за да изневери единият от партньорите,вината е в другия.Достатъчно е единият да занемари любовните си отношения и близостта с половинката си,за да има повод другия да ги потърси другаде.
Връщам се на темата за семейството.Предполагам като родител,сте забелязала,че децата копират семейната обстановка,и по поведението на едно дете,може да се разбере какво се случва у дома.Малко родители обаче си дават сметката,че тези неща остават в главата на отрочето им за цял живот.Няма начин да не повлияят на психиката му по някакъв начин.Казвам го и от личен опит.Аз също помня много неща от детството си,които оказват влияние на психиката и поведението ми до ден днешен.Останалата част от възпитанието на детето е отдадена на външния свят,над който ние нямаме особена власт.На където и да се обърнете се говари за убийства,грабежи,пари,кризи,изнасилвания и т.н. и т.н.Всичко това също оказва влияние над крехките детски мозъци.Заради тези два вида възпитание-"домашно" и "външно",децата се превръщат в тези изроди,които ни управляват,обират,убиват,изнасилват и прочие.Нищо лично.Просто светът не е онзи рай,който се вижда през детските очи.
Да,липсата на пари ни прави изнервени,самовглъбени,егоисти,слепи за някои неща,злобни,дори можем да изгубим контрол понякога,но когато отглеждаш едно(или повече) дете,би трябвало до мобилизираш всичките си сили и при възпитанието му да скриеш всички тези злини вътре в себе си,или поне да не ги вадиш пред него.
И все пак,това е просто моето мнение.Аз лично имам на предвид,че все още не съм се сблъсквала с проблемите при отглеждането на едно дете,и това са мислите и гледната ми точка сега.За това,моля,имайте го предвид и Вие,и не го приемайте много на сериозно.Знам,че след време ще мисля по съвсем друг начин,относно възпитанието на децата.
Поздрави от мен,и Ви желая приятен уикенд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3714022
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930