Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2018 08:23 - Карта Таро за деня - Жрецът (Аркан 5 )
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 3525 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2018 08:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Карта Таро за деня

Жрецът (Аркан 5 )

Тълкуване според Арлийн Тонети и Лиза Ленард.
Колода на А. Е. Уейт
Изтеглена: обърната
image

Ключови думи:

Общоприета мъдрост.

Единодушие, съгласяване, подчинение, конформизъм.

Традиции.

Не клатете лодката!

 

Архитипове:

вашият роден край.

Канзас за Дороти.

Папата.

Общественото образование.

image

Нумерология и астрология:

Жрецът е представен от числото 5, което е число на обрата, повратна точка, в която животът ви се променя чрез откриване на ритуалите и традициите. След като сте получили образование, вие се чувствате по-просветен, нали? Жрецът е Телец, който ви помага да се свържете със семейството и общността.

image

Образност на картата в право положение:

Жрецът (или Йерофантът, Папата) седи в тържествена поза и благославя двама свещеници, коленичили в краката му. Двата ключа под формата на кръст между свещениците представляват съюза, обединението между небесното царство и земята. Забележете също златната митра (тройната корона на небесното царство) и червения цвят на свещената му одежда – олицетворяваща земното царство. Обшитата с бяло роба символизира чистотата на Бога, докато тройния кръст в лявата му ръка е олицетворение на Светата Троица.

Значение на картата в право положение:

Жрецът е учител или равин, който учи племената на общ език, за да могат да общуват. Той също така ни показва как да вървим по общ път чрез философията и религиозните практики. Основната идея на картата в изправено положение е да свързва масите с общ език, обща религия и дори обща деноминация на парите за търговия.

В същото време тази карта олицетворява необходимостта от социално одобрение. Ако тя се появи в подреждането ви, трябва да научите как да се приспособите към дадена ситуация, независимо дали чрез общоприетите начини или чрез характерните за културата , в която живеете, Бракът, държавното образование или традиционната медицина – всички те се управляват от Жреца в право положение. Ние правим много неща, за да бъдем приети от другите, и така се учим да бъдем конвенционални в различно време от живота си. Онова което е добро за другите, е добро и за вас, казва тази карта – независимо дали ви харесва или не (понякога).

 

Образност и значение на обърната карта:

Какво чувствате, когато тази карта е обърната? Вашите усещания са много важни. Двамата свещеници неочаквано се озовават на върха на картата. Те може би поставят под въпрос Жреца и неговия авторитет? И какви са тези обърнати букви Y в горната част на картата? Това са били робите на свещениците когато картата е била права. А Жрецът май виси на въже?

Обърнатата карта посочва необикновено поведение и неортодоксални идеи – движението на „деца цветя“, революционерите и неконформистите. Когато тази карта е обърната, може да бъдат намерени нетрадиционни обстоятелства, както и необикновени начини да изживеете живота си. Може да имате друга гледна точка, различна от тази на останалото общество, или да се интересувате от нетрадиционни практики, като холистична медицина, метафизични изследвания или необикновени бракове и партньорства. Вие бохем ли сте? Революционер? „Бунтуващ се младеж“? Или просто се подчинявате на ритъма на своя собствен барабан?

image

!!! Ако някога сте стояли на опашка, за да получите шофьорската си книжка, или сте чакали лекар в чакалнята, или сте спорили с родителите или децата си за нещо, значи сте се сблъсквали с Жреца, с когото трябва да се справяме всеки ден в живота си. Онова което тази карта се опитва да ви каже, е, че не добре да ръгате с рогата срещу властта – тя е тук по определена причина. Помнете, бащата знае най добре!

image
https://web.facebook.com/Таро-78-тайни-207285193323317/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3699070
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031