Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 08:55 - Карта Таро за деня - Господарят
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Господарят (4)

 

Карта Таро за деня - Господарят
Тълкуване според Филип и Стефани Кар-Гом
Колода - Таро Друиди & Уика.
Изтеглена: обърната
image

Мъжка сила

Структурираност

Водачество

Граници

Ред

Бащинство

Авторитет и власт

Защита

Достижения

 

Един зрял мъж седи в традиционната за тази карта поза, кръстосал нозе във формата на числото 4 – символизирайки едновременно числовата стойност на картата и знака на Юпитер. Тронът му е от гравиран камък, изсечен на открито в скалиста планинска местност.

Далеч не неприветлив, изразът на лицето му е внушителен и строг.

Това е архетипният Баща или Патер Фамилиас, но също и Господарят като бог на природата. От него се излъчва сила, плодовитост и мъжественост. На главата си носи еленови рога с по седем разклонения на всеки рог. Короната показва, че Господарят съчетава в себе си властта на светски крал, подобно на Артур, с природната сила на Цернун или Ерне, господарят на животните. В традиционните колоди неговото име е Императорът.

Облеклото също подсказва, че тази фигура осъществява единство на силите на природата и кралската власт на социалния ред и закона. Виждаме примеси на зелени и кафяви тонове на земята със златното и червеното на царските правомощия. Високо в небето лети орел, представяйки мощта на съзнанието, ясния ум и аналитичната мисъл, с който Господарят управлява своето кралство. В едната си ръка той държи тояга-жезъл, символ на властта му.

Пиктският символ на гръмоотвод, изгравиран върху тоягата му, напомня, че Господарят принадлежи към света на духовното и когато се налага, не се колебае да вземе сурови, непосилни за другите решения. С тоягата си той води и защитава, но местността покрай него е суха и духа вятър. Нужна е спътницата му – Господарката, за да избуи и разцъфти живота наоколо.

 

Значение на Господаря

Докато Господарката въплъщава чувствата, страстите и майчинството, Господарят въплъщава мисълта, контрола и бащинството. Заедно те представляват нашите физически родители, но също и Бащата и Великата Майка или Бога и Богинята, чийто съюз виждаме в картата на Влюбените. И двете фигури са ни нужни, за да станем цялостни и зрели личности.

Числовият двойник на Господарят е XIII Смъртта и това разкрива един по-дълбок аспект на картата. Както в светските си функции като представител на закона и реда, така и в природния си ипостас като Цернун или Господаря на Лова, задължение на Господаря е да отделя негодното и да го предава на смърт, както и да наказва и прогонва от пределите на царството си. Но негово задължение е също така и да защитава стадата и хората в тези предели. Виждаме, че подобно на Богинята и Господарят Бог притежава разрушителна и съзидателна страна.

 

Тълкуване: Структурираност, осигуряваща успех.

Господарят ви предлага успех и постижения, но мощта му трябва да бъде укротена и смекчена с други качества. В допълнение към силната му воля, способността му за ясно и рационално мислене и привързаността му към принципите, трябва да развиете страстността и дълбочината на чувствата, представяни от Господарката. Заедно Господарят и Господарката могат да отгледат филиза на вашата личност и да осигурят ръст на проектите ви. Докато Господарката дава мотивиращата сила и хранителна среда, Господарят дава организацията и структурираността, необходими за успеха и неговата защита.

В зависимост от това каква позиция заема при подреждането на картите, Господарят може да означава фигурата на баща, работодател или управник, а също и да представя държавна или друга официална институция, с която влизате в отношения. Може би картата е призив да действате отговорно и в съответствие с принципите си и възможно същото важи и за партньорите с които работите. Ако заемате отговорна или ръководна позиция, не се колебайте да действате за благото решително и твърдо, дори ако това се понася тежко от останалите.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3698415
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031