Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2018 04:32 - Таро - Чаши
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чаши

Според Хайо Банцхаф

Човек с изразена стихия Вода.

Знаци на Зодиака: Рак, Скорпион, Риби.

Стихия: Вода

Английски названия: Cup

В нормалните колоди карти за игра: Купи.

Други наименования: Сърца.

 

Чувства, интуиция, топлота, готовност да помогнеш, фантазия, любов, секс, бракосъчетание, деца, партньорски отношения.

Стихия: Вода

Водата-това е стихия, свързваща всичко в едно, съхраняваща и предаваща всеки импулс, непознаваща предпочитани или забранителни направления, затова непомагаща на този който търси път. Водата може да увлича и хипнотизира със своята дълбочина, да плаши или да отнася най-здравите диги, когато проявява своята ужасна разрушителна сила. Водата като стихия най-силно реагира на Луната.

Отнесена към човека, тя означава свят на чувствата, емоциите, надеждите, желанията, сънищата и мечтите, тоест онези области на нашето „Аз“, което не подлежи на контрола на разума(въздуха), не познава граници (земята) и не се подчинява на волята(огъня).

Затова“Човекът вода“ често изглежда на околните като мечтател, фантазьор, вечно отстъпващ на всички и всеки път приемащ различна форма, защото няма своя.

Но всъщност той е артист, художник, който създава безсмъртни творби и внася романтика в обикновения ни живот, внимателен слушател, който умее да се вслушва както никой друг, да се вживее във вашата ситуация.

Оттук става ясно в какво се състои сенчестата страна на тази проникваща и сливаща се способност на стихията Вода: това е изключителна подвластност на въображението, на илюзиите, нежелание да има нищо общо с реалната действителност, старание - и умение!- така да деформира тази действителност, че тя да стане приемлива за него, уютна, земна. Това е хамелеонът, който не познава усещането за собствено Аз“, затова пък е готов да изиграе всяка роля, защото тя внася разнообразие в света на неговите усещания. Заради това има хора, чиято личност е изтъкана изключително от чужди съдби.

Такъв „човек на водата“ мисли с образи, емоции и често приема желаното за действително. От гледна точка на здравомислещия човек „човек на въздуха“ той не умее да действа логично, защото страничния наблюдател не е в състояние да следва развитието на редицата образи в съзнанието на „човека на вода“. От гледна точка на самия „човек вода“ мисълта му е напълно логична, само че това е интуитивна логика, която не познава и не признава никакви категорични изводи. Това е свят, в който като насън всичко е възможно. Той чувства или отгатва какво да прави, вместо да размишлява за него. Той съди за всичко не от гледна точка дали това е „истинско“ или „лъжливо“, а само дали то е „вероятно“ или „невероятно“ или в най-лошия случай „приятно“ ли е това лично за него или „неприятно“.

Ясно е, че такова нетрадиционно мислене често води към удивителни, в смисъл на необикновени плодотворни и неочаквани за обикновените хора резултати, защото „човек на водата“ не се придържа към никакви правила и не признава никакви закони. Затова смело стъпва на пътя, който отдавна и безвъзвратно е признат за гибелен от всички други изследователи.

В любовта „човекът на водата“ е романтик и „бебчо“. Той е готов да се отдаде на любимото същество, но страда и изпада в униние от най-малкото нещо, даже от струващата му се липса на внимание. При това е способен да съхранява усещането за любов и нежност към партньора даже на разстояние хиляди километри-дотогава, докато знае, че също го обичат.

Спомняйки си живота, който е изживял, „човекът на водата“ в края на годините се пита: „Какво успях да почувствам и успях ли да почувствам това което е трябвало?“

От всичко казано до тук не следва, че хората с изразена стихия вода са слаби хора. Не случайно един китайски учен през XI в. Е написал:

„От всички стихии мъдрецът трябва да избере за учител водата. Тя е податлива, но прегръща всичко. Вадата гаси огъня, а когато я заплашва опасност, тя се превръща в пара и си отива, за да се върне отново. Водата размива меката земя и заобикаля твърдата, намирайки обходен път покрай скалите. Водата смекчава времето, умиротворява вятъра. Водата отстъпва пред препятствията, но не е така слаба, както изглежда, тъй като няма власт на земята да и попречи да стигне до морето. Водата побеждава с податливостта си; тя никога не напада, но винаги спечелва решаващата победа“.

Джон Блофелд,

Колелото на Живота“  

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3698442
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031