Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 07:26 - Карта Таро за деня - Глупакът
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Карта Таро за деня

Глупакът

image

Тълкуване според Чик и Сандра Сисеро.
Колода - Ритуално Таро на Златната зора.
Изтеглена: обърната

Глупакът
image

Нулевият Ключ, 11-ят Път

 

Магическото име на картата е Духът на Етера. Пътят на Глупакът е онази важна първа връзка Между Кетер (Короната – Абсолютния Извор на всичко)и Хохма (Мъдрост). Това е пътят, наречен огнена интелигентност...първият поток от потенциална вибрация. Той е предшественика на Първата Мисъл. Затова значението на тази карта е много трудно за разбиране поради голямата ѝ близост с Непроявеното. Алеф, първата буква от еврейската азбука (както и най-любима на Бог), се приписва на тази карта. В Зохар, един от древните Кабалистични текстове, Алеф е описана като абсолютното единство, следователно тя не може да бъде свързана с никое число, тъй като числата са отделени едно от друго. На този ключ се приписва нулата, защото нулата представлява кръга на единството. Пътят на Глупакът е възможността или първият проблясък на мисълта. От Безбрежната Светлина живителния дъх на Руах започва да оформя мисълта на проявлението. Тази карта е „Короната на Мъдростта, Primum Mobile, въздействащи през Въздуха върху Зодиака“.

image image image image

Новото Ритуално Таро на Златната Зора изобразява детето-бог Харпократ, което се протяга да откъсне една от жълтите рози (Златната Роза на Радостта). Пред детето стоят всички възможности на живота и, следователно то притежава потенциала да извърши всичко. Харпократ освен това е и бог на мълчанието и тук той е изобразен в Знака на Мълчанието, един от степенните знаци на Неофита. Това изразява факта, че Висшето Духовно Познание не може да бъде обект на вербална комуникация...съществува само Истина в Мълчание.

Невинното бебе държи са каишка могъщ вълк, способен да руши. Тук двете противоположни понятия – невинност и жестокост се уравновесяват и си противодействат. Бебето е началото на живота, докато вълкът притежава способността да сложи край на живота. Може да се каже, че тази карта изобразява Раждането или Смъртта. И двете са естествен израза на цикъла на Вселената, въпреки яе при тази карта Божествената невинност обуздава звяра.

На тази карта се приписва елемента Въздух, чийто символ е изобразен в горния ляв ъгъл на картата. Розите са жълти, за да покажат, че детето ще поеме първата си глътка въздух. Жадно за преживявания то се стреми към посвещение в Духовния живот.

image image

Гадателски значения:

Идея, мисъл, духовност, онова което се стреми да се издигне над материалното. (Това в случай, че питащия задава въпрос за духовни неща.) Ако предсказанието се отнася за материално събитие от ежедневието, картата не е добра и показва глупост, лекомислие, ексцентричност и дори маниакалност, освен ако в съседство не са разположени много добри карти. Тя е прекалено идеална и нестабилна, за да има по принцип добро значение, когато става въпрос за материални неща.

imageimage




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3714434
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930