Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2018 09:35 - Карта Таро за деня – Шестица Мечове
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Карта Таро за деня – Обесеният 
Тълкуване според Арлийн Тонети
Колода на А. Е. Уейт
Изтеглена: Обърната 

 Обесеният (12 Аркана)

 

Жертвоприношение и опрощение

image

Обесеният

Ключови думи:

Пророческа дарба

Саможертва

Човек, обесен на въже

Оставете го да си отиде

 

Архетипове:

Д-р Мартин Лутър Кинг

Исус

Конфуций

Вие самите на кръстопът

image

Нумерология и астрология:

Обесеният е представен от числото 12 или 3. Ж еланието на тройката е да се намери удовлетворение на физическо, духовно и кармично ниво и триединството в 3 се фокусира върху необходимостта всички три нива във вашия живот да бъдат в хармония. Зодиакалният знак Риби приляга отлично на Обесения, защото Рибите знаят как да жертват и учат, че когато нещо се даде, нещо може да се върне.

Рибите и Обесеният знаят, че не е лесно да се разделим със стария начин на живот, но е необходимо.

image

Образност на картата в право положение:

Обесеният виси от Т-образен кръст от живо дърво, като единият му крак е свободен. Позицията му прилича на позата Дърво в йога, която позволява на Бог да влезе във вас. В същото време, докато обмисля своя предишен живот, той желае да живее по-възвисяващ и духовен такъв. Около главата му се вижда ореол от бяла светлина, а лицето му изразява съзерцание или медитация от някакъв вид.

Обесеният обмисля да се жертва за по-висше добро и е сигурен, че небесата ще му покажат пътя. Онова, което е писано да стане, в края на краищата ще стане, и той е готов да приеме новата посока в живота си, както заради своето благо, така и за благото на другите.

Червеният цвят представлява неговата страст към живота, синьото олицетворява дълбоките му мисли и разсъждения, а жълтото и бялото, които заобикалят главата му, са жизненост и духовно желание.

Значение в право положение:

Обесеният символизира духовното израстване и преклонението пред по-висшата мъдрост. Като приема ситуацията, към която е прикован, той намира своето просветление. Небесата могат да предложат много неща, и Обесеният е готов за новата посока, която му се показва. Той може да гледа кум пълен обрат в начина си на живот, или може да направи жертви, каквито не е правил в миналото.

Казано по друг начин, Обесеният означава, че сте намерили своето място в духовната Вселена. Вие искате да останете на земята, за да работите за благото на другите, но може да развиете психични или пророчески способности, за да го направите. Обесеният е толерантен към идеите и философията на всеки друг, това е карта, която показва, че човек е отворен към възможностите, както и че е готов за тях.

Когато тази карта излезе, вие сте в момент, в който е време да оставите миналото зад себе си и да тръгнете към бъдещето. Може да мислите за Обесения като за настоящ момент на застой, но не можете да останете в него много дълго.

 

Значение и образност на картата в обърнато положение:

Върху обърнатата карта Обесеният стои на еди карак и все още е във връзка с предишния си живот. Той може да премести ръцете зад гърба си, да слезе от Т-образния дървен кръст и да си тръгне. С други думи иска промяна, но все още е свързан с миналото. Не е напълно готов да се откъсне и да позволи на нещата да станат.

Обърната карта Обесеният сякаш нарочно се бави с крайния резултат. Когато тя се появи, трябва да помните, че всичко ще бъде наред, ако продължите. Не бива да се тревожите за миналото. След като наистина промените съзнанието си, не може да се върнете. Ето, това е израстването.

Желанието на Обесения е да забави, да намали скоростта на развитие на събитията, които всъщност са неизбежни. Той е обесен, завързан към миналото и в същото време виси над бъдещето, изпълнен с нерешителност и колебание. Обърнатият Обесен иска да поддържа своя стар образ вместо онова, в което се е превърнал.

Той се страхува да направи жертва, страхува се да си тръгне и да позволи на Бог или някой друг да му помогне. Тази карта може да показва съпротива срещу духовното обучение или други уроци, които могат да ви помогнат.

 

„ Архетипът на Обесения сякаш е запазен за онези, на които дължим най-високо духовно признание, като Исус, Буда, Мохамед и Далай Лама. За да се премине към нова фаза, трябва първо да се приеме онова, което идва преди нея. Приемането на онова, което трябва да оставите зад себе си, е едно от най-трудните действия в живота. Не е чудно, че почитаме и се възхищаваме на онези, които са успели да го направят.“




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3709579
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930