Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 07:40 - Езотеричното не е това, което изумява профаните
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 2029 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2018 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Езотеричното не е това, което изумява профаните с многообразието си на странни символи, а това което общо взето е тривиално, макар че крие в себе си дълбоко и тайно съдържание. Именно на това се основава майсторското изкуство за „избразяване на невидимото“ и криенето на нещо тайно, което на пръв поглед е открито.

Карта Таро за деня - Висшата жрица
Тълкуване според: Арлийн Тонети
Колода Таро: на А. Е. Уейт
Изтеглена: обърната

Висшата жрица

Вярвайте на интуицията си!
image

Ключови думи:

Интуиция

Развиване на психически умения

Шесто чувство

Осланяйте се на интуицията си!
image

 

Архитипове:

Добрата магьосница Глинда.

Мъдростите които сте чули от баба си.

Упи Голдбърг във филма „Дух“.
image

 

Нумерология и астрология:

Висшата жрица е представена с числото 2, което описва нуждата от баланс между логика и емоция. Този баланс може да се постигне, като използвате интуитивната страна на вашата природа. Тя обединява Риби и Дева – две противоположности, докато седи между колоните на чувствата и разума.

 

Образност на картата в право положение:

Седяща между колоните Воаз и Иахин с нарове (символ на плодородието) и палми (символ на интуицията) на фона зад нея, Висшата жрица представя света на невидимото и мистерията, на онова което е скрито „зад воала“. Тя държи Тората, или Божествения закон, истината, която е наполовина скрита и наполовина изложена пред погледа ви. Лунният полумесец в краката ѝ и полумесеците върху короната ѝ олицетворяват силата и възможността на вашата собствена интуиция: чрез вашето трето око (Висшата жрица), можете да научите повече, отколкото се вижда с двете ви очи. Висшата жрица символизира психическото развитие в неговата начална фаза.

 

Значение на картата в право положение:

Висшата жрица се появява в тълкуването, за да ви накара да отворите вашата интуиция и да почувствате енергията, която се изпраща или получава по необичайни за вас начини. Висшата жрица ви напомня да гледате по повърхността на онова, което става около вас. Тя е интуицията във всеки от нас, независимо дали сте мъж или жена, независимо дали е по-развито лявото или дясното ви полукълбо, тя е просто частта от вас, която на някакво ниво знае отговора на собствения си въпрос.

За да открие този отговор, Висшата жрица използва ясновидско прозрение вместо онова, което ние западняците наричаме „рационално мислене“. Ако прекалено много анализирате или сте обвързани прекалено емоционално сдаден въпрос, значи не използвате енергията на вашата Висша жрица. Тази карта ви казва да слушате себе си, защото Висшата жрица просто знае – а също и вие, когато я слушате.

image
https://web.facebook.com/Таро-78-тайни-207285193323317/

Образност и значение на обърнатата карта:

Обърнатата Висша жрица създава образ на объркана психична енергия. Сега тя може да не бъде толкова честна в информацията, която ще ви даде, защото стълбовете са на противоположните страни на картата. Понякога учениците по Таро виждат тези обърнати стълбове и чувстват, че в това положение черният стълб е по-доминиращ и по-зловещ, отколкото когато е бил в ляво. Обърнатата Висша жрица не може да даде точна информация. Вместо това информацията ще се забави или още по лошо, тъй като Тората е паднала, истината е напуснала напълно Жрицата, така че онова, което виждате, не е онова, което ще получите.

Подозрителна, предпазлива и недоверчива, обърнатата Висша жрица може да намеква, че нещата не са съвсем точни и ясни. Тя ни учи, че всичко, което „се появява“, може да бъде или да не бъде истинско: съществуват повече неща от онези, които виждат очите. Така че, когато Висшата жрица излезе обърната, бъдете предпазливи. Тя има силата да управлява психичната енергия и да я насочва за лична изгода – и може де не е непременно във ваша полза.

image
https://web.facebook.com/Таро-78-тайни-207285193323317/

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3712918
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930