Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2018 07:57 - Богатството от знакови образи
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 1415 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Богатството от образи превръща Таро в съвършен инструмент за размисъл върху различни философски, психологически и духовни въпроси, засягащи целта на съществуването ни в света. Таро е пътека за самопознание и средство, с чиято помощ можем да надникнем отвъд видимостта на ежедневието и да различим причиняващите го дълбочинни сили, мотиви и значения.
Карта Таро за деня
Сила - Джоузеф Ърнст Мартин (Таро на Търсещия)
Тълкуване според Джоузеф Ърнест Мартин ( Таро на търсещия )
Колода карти: Уейт
Изтеглена:обърната
image
                           Сила

Съзвездие: Лъв

Влияние на камък: Рубин

Асоциациа с камъните: Рубин, Перидот, тюркоаз

Рамка: червено, чувство, жезли

Номер: Осем

Латинска буква: I

Еврейска буква: Тет – змия, жена, мощ

Руна: Сигил – слеце, жизнена сила, цялостност
image

 

Жена в грациозна поза язди лъв. Над главата ѝ е поставен символът на музикалната октава, който може да се види и в краката на Магьосникът. Всичко наоколо е оцветено в червено, цветът на страстта. Лъвът стъпва върху нажежена лава, символизираща силата на земните ядра. Силата на небесата се спуска, превръщайки се в змия, която жената държи в ръката си. Изглежда, тя е овладяла и двете енергии, небесната и земната. Жената е гола, спокойна и безсрамна. Силна и самоуверена. Тя е опитомила своята вътрешна сила, олицетворена от лъва, и започва да прониква в мистериите на Универсума. Нейното сърце е изпълнено с любов и страст към живота. Тя изпълва своята сила с чувство, но не и с гняв. Истинската сила не винаги означава яростно действие и може да се яви под най-различен облик. Тя е скрита, но способна във всеки миг да избухне с яростта на Ниагарския водопад. Ако се вгледате по-отблизо в картината, ще забележите една малка мишка между лапите на лъва. Това ни напомня Езоповата басня за огромия лъв, в чиято лапа се забило трънче. Дребната мишка му помогнала да го извади. Затова винаги трябва да помним, че силата и милостта са поставени една до друга в Дървото на Живота. Малкият камък може да обърне колата, ако не сме внимателни към дребните неща.

 

Значение при изправена карта:

В тази позиция картата означава някой с огромна сила. Тази личност е овладяла и контролира собствените си демони. Външно може би изглежда предизвикателна или прекалено самоуверена, но главните ѝ качества са вътрешна красота, спокойствие, твърдост и духовна сила. Необходима е известна смелост. Опозицията, скрита или открита, ще бъде предизвикана. Ще бъдете изкушени да се възползвате от силата и егото ви ще излезе на преден план. Това обаче е доста рисковано. Все пак притежавате силата да издържите предизвикателствата, каквито и да са те.

 

Значение при обърната карта:

В тази позиция значението на картата Сила се променя в нейната пряка противоположност. Чувствате се безсилни, объркани, съкрушени и душевно сринати. Опитвате се отчаяно да използвате средствата, с които все още разполагате, но без да се съобразявате с последиците. За да преодолеете подобно тревожно състояние, трябва да прекарате известно време в размисъл и медитация, да възстановите вътрешния си интегритет и да съедините отново небесните и земни енергии. Бъдете особено внимателни към своето здраве в такъв момент.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3699136
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031