Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 06:13 - Eзотерични или тайни системи, достъпни за малцина посветени
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Както разказва преданието, самият Бог създал тази система на тайно познание и мъдрост, и я дарил първо на Ангелите. След това Ангелите я предали на хората. И до ден днешен, както Кабала в цялост, така и Дървото на Живота конкретно, се считат за езотерични или тайни системи, достъпни за малцина посветени. Смята се, че до неотдавна езотеричните аспекти на Кабала са били държани под покривалото на абсолютна тайна; само избрани по изключително строги критерии евреи ( и то на възраст над четиридесет години) са имали право да я изучават. Считало се, че да бъдеш способен да разбереш правилно същността на кабалистичните мистерии, задължително трябва да притежаваш подходяща нагласа на ума, житейска зрялост и опитност в материалните дела. 

Системата на Кабала представлява един безкраен път или прецизен инструмент за откриване на истинския смисъл на човешкото съществуване. Тя дава ключовете към проникване във висшите тайни на Макро и Микрокосмоса, които са тайните на Бога, човека и Вселената.
Таро е атласа, илюстрованият свят на този безкраен път или прецизен инструмент.

Карта Таро за деня – Принц на чашите(Дворцова карта)
Тълкуване според: Таро Друиди и Уика 
Колода карти: Артър Едуард Уейт 
Изтеглена карта:нормална 
                                               Принц на чашите
image
Ключови думи

Идеалист
Съчувстващ
Романтик
Принцът на чашите е Рицарят на Граала – Мечтател идеалист. Отдаден на странствания в името на любовта и красотата. Това често са грижовни, чувствителни, нежни, артистични души, с тънък усет за духовния свят, които търсят мисията в живота си. Обикновено те умеят да общуват с хората, емпатични са, не им е трудно да разберат другия човек и са добри съветници и терапевти.
image
Тълкуване:
Вие или някой, когото познавате, може би следва повелите на сърцето си и романтичните си мечти. Предизвикателството в тази ситуация е да се избегнат капаните на илюзиите и романтичното заслепление. Трудно е да действаш, когато цялото ти внимание е прехвърлено в света на мечтите. По тази причина не рядко има конфликт между повелите на сърцето и нуждата от активно действие в света.
Изтеглянето на тази карта в тълкуването може да означава, че ще бъдете домакин на социално или артистично събитие или че предлагате помощта си на другите. От друга страна може да става въпрос за и за предстоящо пътуване по вода.
image
Обърната карта:
Когато водата се размъти, чистотата се губи. Обърнатата карта може да означава измама, скриване на нещо или непочтеност в областта на чувствата. Може би криете нещо от себе си или от другите. Помислете дали вече не е време да „излезете от скривалището“. Може би сте затънали в емоции и мрачни мисли или пък сте премного ангажирани с настроенията си. От друга страна, изтеглянето на тази карта може да означава, че преминавате етап на много силна връзка със света на мечите. Въпреки неудобствата в момента, може да се окаже, че това е неизбежна фаза от духовното ви пътуване и важна част от източниците на артистичното или поетичното вдъхновение.
image
https://web.facebook.com/Таро-78-тайни
image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3699009
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031