Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2018 06:23 - Изгревът и Залезът врати към светлината и мрака.
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.09.2018 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изгревът и Залезът...неоспорим и видим факт за нашия красив и магичен Свят. Едни е същи всеки ден по принцип и толкова различни в своята цветова палитра. Моментът в който слънцето се показва над хоризонта и съответно когато се скрива от погледа ни.

Едни и същи всеки ден. Независимо от календара, независимо от деня, датата, независимо от сезона. Независимо от вероизповедание, пол, раса език и култура. На север, на юг, в България, в Конго или Бразилия, независимо къде сте.
 

Може да му се наслаждавате всеки ден. Тава са и време и място. Трансцедентно очарование. Пиршество от блясък и вълшебство. Портали към сюрреалистични вселени от изящество и омайност.
Те са Агентът на мистичната трансформация. Врати към светлината и мрака. Толкова близки и познати, че са станали невидими, забравени, непознаваеми. Зацапани от сивата четка на ежедневието с остарели бои от чужда нам палитра. Но дори и да си ги забравил, те са тук. Всекидневно, делнично и неотменно.
image image

Карта Таро за деня – Колелото на съдбата (Голяма Аркана)
Тълкуване според: Джоузеф Ърнст Мартин
Колода карти: Митичното таро
Изтеглена карта: обърната 
Колелото на съдбата – Шанс
Планета – Юпитер
Влияние на камък – Аметист
Асоциация с камъните: аметист, лазурит, сапфир, тюркоаз
Рамка: червено, чувство, жезли
Латинска буква: К
Номер: 10 (Десет)
Еврейска буква: Кав – длан или лъжица
Руна: Джара – година или сезон
image

Атмосферата е наелектризирана. Напрежение витае във въздуха. Колелото трябва да се завърти. Под него се простира кристална повърхност. Тя създава енергия. Колелото е окачено върху рееща се в небесата колона. Върху него са изписани със свещената азбука думите Таро и Йод Хе Вау Хе. Седемте скъпоценни камъка около центъра обозначават чакрите. Към тях е прибавен осми камък, който олицетворява нашата еволюция във времето към по-висша форма на битието. Отдолу се издига една златна ръка, готова да завърти Колелото. На какво бихте се надявали, когато сте готови да завъртите своето Колело на Живота?
image
Веднъж задвижили Колелото в определена посока, ние вече не контролираме неговото въртене; то ще спре тогава, когато инерцията му се изгуби. Ако ние бихме били способни да контролираме непрекъснато своето Колело на Съдбата, тогава ще бъдем всемогъщи. Ние можем да ръководим донякъде единствено своите действия, но не и произтичащите от тях последствия. Задвижвано от нашата Карма, колелото се завърта отново и отново. Не притежаваме способността да контролираме да контролираме неговото въртене, но все пак можем да контролираме своите постъпки в рамките на определената ни съдба. Наградата получава онзи, който даде най-доброто от себе си в съответните обстоятелства. Вие може да спечелите или загубите, но никога не бихте могли да знаете крайния резултат, преди да сте влезли в играта, преди да завъртите колелото.
image
Значение при изправена карта:
Непредсказуемо развитие на нещата. Играем просто за заради удоволствието от играта. Колелото на Съдбата трябва да се завърти, за да ни донесе печалба или загуба. Каквото и да ни очаква, сме готови да го посрещнем. Засилваме се и с цялата си енергия завъртаме Колелото. Имаме да извървим дълъг път, така че завъртаме Колелото с пълна сила, за да му придадем максимум инерция. Ние сме активната страна, взимаме инициативата и действаме със замах. Не очакваме нещата сами да се случат. За добро или за лошо, не се колебаем да се впуснем в Голямата игра. Животът представлява непрекъснат низ от от промени.
image
Всичко тече и се променя. Сега започва новият цикъл. Когато Колелото се завърта, едни се издигат, а други падат, едни печелят, а други губят. Важното е как приемаме нещата и дали осъзнаваме своята отговорност за действията си. Трябва да огледате околните карти, за да прецените какъв ще бъде крайния резултат и изходът от настоящата ситуация. Каквото и да ви очаква обаче, бъдете готови да го посрещнете лице в лице, давайки най-доброто от себе си, всичко на което сте способни. Сега и напред! Не чакайте. Вървете, движете се, изиграйте своя танц заедно с Клелото на Съдбата.
image
Значение при обърната карта:
Колелото е застопорено. Ситуацията се намира в застой. В момента сме неспособни да задвижим нещата. Страхът от промените ни сковава. Боим се да вземем съдбата си в своите ръце. Чувстваме се, сякаш се движим срещу течението. Съмняваме се в съдбата, която ни е отредила Вселената. Страхуваме се от своята Карма. Отдръпване от света. Забавяне. Стагнация. Обездвижване. Депресия.

image
https://web.facebook.com/Таро-78-тайни




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3712822
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930