Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2018 07:56 - Знанието, подобно на Богатството, е предназначено за Използване.
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 1025 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Притежаването на Знание, ако не е придружено от проява и изразяване в Действие, е като трупането на скъпоценни метали - безсмислено и глупаво нещо. Знанието, подобно на Богатството, е предназначено за Използване. Законът на използването е Универсален и този, който го нарушава, страда заради противопоставянето си на природните сили."
                                                             Кибалион
image

Карта Таро за деня – Страшният съд (Голяма Аркана)
Тълкуване според: Арлийн Тонети
Колода карти: Ритуално Таро на Златната Зора
Изтеглена карта: нормална

Страшният съд (Ключ 20)

Пробуждането
image

Ключови думи:

Космически зов за събуждане

Момент на едно голямо и изненадано „Аха!“

Яснота

Промяна в съзнанието

Архетипове:

Силата

Сребърните обувки на Дороти

Одата на радостта на Бетовен

Видях светлината

image

Нумерология и астрология:

Страшният съд е представен от числото 20/2 и означава съюз с по-висши духовни сили във вашия живот. С тази карта влизате в комуникация с вашите религиозни и духовни идеи и ги практикувате ежедневно. Между приказките и делата не трябва да има разминаване, така че внимавайте какво говорите! Прилагайте всичко което сте научили, и ще стигнете до още по-задълбочено разбиране за житейския си път. Чрез тази карта е представен зодиакалния знак Скорпион. Той олицетворява възкресението на по-високо ниво, търсенето на тайнствата на живота, и откриването им. Прозрението, което Скорпионът носи за живота е следното: „Отворете вратата и истината ще застане пред вас!“.

image

Образност на картата в право положение:

В тази карта архангел Гавраил надува седем пъти своята тръба, за да събуди човечеството от неговото земно състояние. „Прогледнете – казва – той. - Всичко ще стане видимо и известно!“ Събудени от музиката, идваща отгоре, хората стават от своите ковчези, за да разберат, че има и друг живот, освен този, който виждат очите им; за всяко нещо, което правим, и за начина, по който го правим, съществува по-голяма и скрита причина.

Кръстът върху знамето на архангела е червен върху бял фон. Червеното символизира страст към живота, а бялото – духовните придобивки и чистотата на духа. Това знаме олицетворява балансираните сили в природата и небесата. Както горе, така и долу.

image

Значение на картата в право положение:

В право положение картата сигнализира за пробуждане, призовава живите за промяна на съзнанието. Тази карта означава самоактуализация, добре изживян живот и добре свършена работа. Вие сте на ръба да се слеете с вселената и сега, понеже сте толкова близо, сте изпълнени с обновена енергия.

Тази карта излиза често, когато се опитвате да подобрите здравето или благосъстоянието си. Тя показва желание за нещо по-висше и по-добро от онова, което имате. Наричаме го голямото „Аха“ на живота, защото ще кажете: „О най сетне проумях за какво става дума!“, или „Не осъзнавах това досега!“, или „Боже, не съм мислел, че ще науча нещо ново, пък ето на!“. Всички тези изявления отразяват вашето събуждане за живота и неговото тайнство. Страшният съд означава, че ще разберете или неочаквано ще осъзнаете нещо, за което никога преди не сте мислили, че съществува. Страхотно, нали!

image

Значение и образност на картата в обърнато положение:

Обърната, това е карта, в която хората нямат контрол над океана от ковчези и не знаят дали чуват или не седемте зова на тръбата. Те не могат да проумеят истинското значение на ситуацията и в морето на живота настъпва объркване.

Гавраил все още тръби с тръбата, но когато картата е обърната, човекът не го чува. Отричате ли неизбежното? Страхувате ли се от провал, или от това да бъдете съдени? Обърнатата карта може би се опитва да ви каже да се вслушате по-добре.

Обърната, картата Страшният съд може да показва страх от загуба на контрол или страх, че няма да намерите щастието. Понякога тя е индикация за липса на интерес или за неосъзнаване на духовната страна на живота, а може би вероятни загуби или забавяне в реализацията на по-висши духовни призвания. Тази карта предупреждава да не бъдете подозрителни, а да вярвате, че всичко в живота има има по-висша цел. С други думи, за всяко нещо си има причина – дори ако някои неща не са особено приятни.

image
                                              https://web.facebook.com/Таро-78-тайни






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3708894
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930