Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 08:27 - Бъдете здрави! Чистим кръвта по най-безопасните начини
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3299 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. Лимонено-медена напитка очиства целия организъм: кръв, лимфа, стомашно-чревен тракт и кожа. Повишава имунитета много по-добре от всякакви ехинацеи (Echinacea).


Рецепта:
На чаша минерална вода (можете да вземете обикновена, леко подгрята), една лъжица мед и сокът от 1 лимон. За профилактика трябва да се пие веднъж на ден, сутринта. Ако искате цялостно прочистване, то може да изпивате по литър на ден, но не за дълго.

 

2. Един от най-мощните билки, почистваща кръвта, е Galium Verum (Подмаренник настоящий). Той помага дори и при напреднали форми на ожулвания (фурункульоза), макар че това заболяване трудно се поддава на лечение. А при акне, още по-трудно.


Рецепта: с 2-3 ч. лъжици билка се прави настойка за 1-2 часа, в половин литър кипяща вода, пие се 3-5 пъти на ден преди хранене.

 

3. Корени репей във формата на настойка (инфузия) също така се приемат най-вече във връзка с обриви по кожата. Освен това тя е добра билка за борба с рака, както и за профилактика на рака и се използва по целия свят. Особено полезни са корените на репей, събрани през май – в които има максимално количество полезни вещества. В аптеката може да попаднете на билки, събрани преди повече от година, които са успели да загубят част от полезните свойства.


Рецепта: 3 ч. лъжици корени кипнете с 2 чаши вряща вода и пийте 3-4 пъти на ден преди хранене, може и с мед.

 

4. Корени и листа от коприва, в които има над сто полезни вещества, жените трябва да пият при намаляваща луна за 2 седмици. И нищо повече – копривата повишава съсирването на кръвта. Старайте се да спазвате правилото за намаляващата луна и при други процедури за очистване, дори и козметични – тогава резултатът ще бъде значително по-добър.


Рецепта: 4 ч. лъжици коприва залейте с 2 чаши вряща вода, започнете да пиете веднага след като се охлади – 3-4 пъти на ден.

 

5. Ако в страната ни е прието по всякакъв повод да се пие коприва, то в Европа и САЩ най-популярната билка за прочистване е глухарчето. При всички кожни заболявания за тях чаят от корени на глухарче е почти панацея. За да имате красива и чиста кожа глухарчето се приема през месец. Особено внимание към тази рецепта искам да обърна на хората, страдащи от екзема и акне!


Рецептата: 1 чаена лъжица счукани корени се залива с 1 чаша гореща вода и се вари в продължение на 15 минути, прецежда се и се пие по 1/2 чаша 3 пъти на ден 15 минути преди хранене. Можете да се вари както и в предишните рецепти.

 

6. Върбинка е лекарствена билка и се приема под формата на настойка (инфузия) вътрешно като кръвоочистително средство при обриви, акне икипи. В някои страни, върбинката я пият като чай, но не си спомням коя точно нейна разновидност.


Рецепта: Настойка от 1 чаена лъжица билка в продължение на час в чаша вряла вода и се приемат по 1-2 чаени лъжици настойка (инфузия) 3-5 пъти на ден преди хранене.

 

7. Забележителната билка с красива птиче име – ТАВОЛГА, Meadowsweet – също почиства кръвта. За разлика от копривата, кръвта, напротив, се разрежда, което изкарва всички натрупани вредности. За сведение, на хора, които страдат от мигрена: чаша настойка от ТАВОЛГА Meadowsweet – за половин час може да ви избави от главоболие.


Рецепта: Казват, че е по-правилно ТАВОЛГА Meadowsweet да се свари в студена вода по 1 ч лъж. корени за 1 чаша, да се остави за един ден, и след това да се приема 15 минути преди хранене.

 

8. За прочистване на кръвта е важна червената боровинка, тъй като тя въздейства на бъбреците – главния филтър на човешкия организъм, чрез който на ден преминават по двеста литра кръв.


Рецепта: във всяко семейство сокът от червена боровинка се прави по различен начин, но обикновено се залива чаша смачкани боровинки с литър гореща вода, захар на вкус.

 

9. Чудесна смес може да се направи, ако се вземат равни части ехинацея, корен от репей, мента, коприва и детелина. Не само почиства кръвта, но и подобрява работата на стомашно-чревния тракт, повишава имунитета и подобрява цвета на лицето. 

Рецепта: сварете 1 лъжица от сместта в чаша вряща вода и пийте 3 пъти на ден преди хранене за един месец.

 

10. За смученето (жабуркане през зъбите) на олио. Този метод е насочен главно към очистването на черния дроб и кръвта. 

Рецепта: Сутринта след ставане от сън (на гладно) поемате една суп. лъжица в устата каквото и да е олио и го смучете (както се смуче бонбон) 15-20 минути, и в никакъв случай не преглъщате, а след това не забравяйте да си почистите зъбите. (Остатъкът в устата изплюйте в тоалетната или на друго безопасно място)

Забележка: Източникът не е посочен!
Григор Симов




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316612
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031