Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2018 03:42 - СПАСЕНИЕТО Е В РЪЦЕТЕ НИ !
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 3404 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СПАСЕНИЕТО  Е  В  РЪЦЕТЕ  НИ !

 

         Това не е поредното подвеждащо заглавие! Премислил съм всяка дума, преди да я напиша! Нужно ми бе доста време, за да осъзная ужасът, в който  повече от седемдесет години е потопена родината ми.Правейки един банален политически анализ, ще стигна и до същността на заглавието.

         Започвам с деветосептемврийският преврат от 1944 година. Колкото и да ни промиваха мозъците с партийна пропаганда през тези 45 години социализъм, накрая се разбра, че той е елементарен руски инженеринг, осъществен у нас с помощта на шепа комунисти и доста повече лумпени, тарикати, престъпници, и дегенерати. На Сталин тогава му е трябвала една послушна България и с методите на КГБ изключително лесно е успял да натрапи съветския опит за овладяване на властта от местни, послушни дейци. В първите месеци и дори години, българските комунисти дори не са си представяли, какви безкрайни хоризонти се откриват пред тях. Като истински чекисти те избиват или прогонват от родината цялата интелигенция на страната, а покрай нея загиват хиляди невинни хора. Покрай сухото гори и суровото. По онова време дори в Съветския съюз социализмът има все още човешко лице. Копирайки идеите от руските си учители, нашите пишман партизани и още по-пишман комунисти започват да реализират идеите на Маркс и Ленин, в името на народа. Строят се заводи, пътища, язовири, болници, електростанции и училища, все от тоя отруден, беден и с чатал на врата народ. Пеят се химни, все в името на онова прекрасно „утре“, което все някой ден трябва да дочака всеки българин. Копирайки „Хитлер-югенд“ руските младежи създават Комсомола, а нашите директно го преписват от тях. Традицията на червените и сини връзки, барабанните маршове и задължителните маршировки под строй създават илюзията за сплотеност и непобедимост у подрастващите. Гьобелс дори не си е мечтал за това, как руските другари ще усъвършенстват и доразвият идеологията му, спрямо манипулиране на широките народни маси. Ние повтаряме всичко като папагали, но с по-голямо усърдие дори от братушките. Народът е подчинен, смачкан и послушен. Ако някой разкаже дори виц срещу властта, директно отива за храна на прасетата в лагери като „Белене“ или „Скравена“. В чужбина излизат  малко хора и то предимно такива, които са верни на партията. Обикновените Андрешковци опъват жили по строежите, в заводите и на нивата, ръководени от тъпи, но верни на БКП кадри. Всъщност, колкото по-прост партиен секретар или директор в един завод е имало, толкова по-убедителна е била силата на партията. Защото я си представете, какво биха постигнали комунистите, ако членовете им бяха не послушни смотаняги, а действително умни и талантливи люде…!

         И докато в държавата се гради, всичко е наред! Обикновените хора започват лека – полека да вярват, че идва един наистина по-добър живот за тях. Нищо, че цял живот изплащат един панелен апартамент и чакат по десет години за лека кола. Те са свикнали на всичко и ще изтърпят, и сега. Ще го сторят в името на децата си. Постепенно урбанизацията ги изтегля в града, където сменя начина им на живот, разбиранията и поминъка им. Потомствени селяни, те стават стругари, кофражисти и заварчици, като се трудят истински за една твърде ниска заплата. Това не е голям проблем, защото цените на стоките, горивата и услугите също са ниски. А и те разчитат на близките си по селата. Там се отглеждат кокошки, овце, зеленчуци и плодове. Приготвя се зимнина и така теглото не тежи много.Ако някой иска да успее, трябва или да стане партиец, или ченге. Друга възможност за просперитет просто няма. В държавата постепенно е изградена лека и тежка индустрия, енергетика, а войската ни е на едно съвсем прилично ниво, за страх на лошите ни съседи, най-вече от юг и запад. Децата се учат в университети, да станат висшисти и най-вече да не бачкат като родителите си изнурителен и тежък труд. Между другото, виждайки малките и големи кражби на своите началници, обикновения български труженик започва да им подражава, като краде, каквото му падне. Краде се повсеместно  от завода, от нивата, от гората и всяко държавно учреждение. Краде се почти без страх и свян, защото нали всичко е държавно, сиреч на всички…! През осемдесетте години на миналия век социализма не може да продължава да крие достиженията на капитализма по онова време и започва да изтърва юздите на хората. Покрай шепата партизани в началото, са се навъдили десетки хиляди пишман борци срещу фашизма, които черпят все повече икономически блага и привилегии. Вече всеки вижда по-хубавите леки коли от „прогнилия Запад“, по-красивите дрехи, по-качествените телевизори и музикални уредби. Да не говорим за уискито, шоколадите и всякакви други вкусотии, предлагани в магазините на „Кореком“. Там пазаруват с бонове само „другарите“ и ченгетата, но покрай тях започват да се уреждат и съвсем обикновени люде. Някои успяват да отидат на екскурзии в чужбина и дори извън социалистическия лагер. Така все по-рязко започва да се откроява разликата между забоксувалият вече социализъм и развития по онова време западен свят. И докато получаваме евтини горива, дърва и метали от Съветския съюз, нещата са в норма. Когато обаче към края на осемдесетте и там му изтърват края, за голяма част от българите започва истинския ужас, а за една шепа „другари“ най-после настъпва комунизма!

         По стар, изпитан метод, ръководени отново от руските другари, нашите партийци и ченгета организират вътрешно-партиен преврат. Целта е да заблудят изпадналия в еуфория народ, че политиката наистина се сменя и най-после у нас ще настъпят, тъй дълго чаканите свобода и демокрация. Вече всеки може да има частна собственост и да върти какъвто си ще бизнес. Не свобода, а направо слободия! Създават се нови партии, пълни с ченгета и агенти, които заблуждават масите, че в държавата има опозиция. Започва се масово раздържавяване и разграбване на пари, предприятия, земя и всякакви активи. Естествено баницата се разпределя между стотина комунистически и еврейски фамилии, като Пръмови, Луканови, Баневи, Диневи, Веткови и пр. Паразити и крадци у нас бол! Създава се социална политика за развъждане на циганите, като най-лесно манипулируем електорат, противостоящ на обикновения българин. Тенденцията на „другарите“ е да направят всичко възможно, за да провалят демокрацията, да изкривят до неузнаваемост капиталистическите порядки и така да натрият носа на обикновения нашенец. На всяка цена той трябва да бъде разочарован от всичко, свързано с новия политико-икономически строй и по някое време да започне да съжалява за отминалия социализъм. Новите пишман капиталисти въдворяват феодални правила по местата, които владеят и започват диво и в нарушение на всякакви човешки норми да експлоатират народа. Разоряват се цели печеливши сектори от икономиката, фалират се предприятия, които печелят милиони на месец, все с идеята раята да разбере, че е сгрешила, като е поискала свобода и по-добър живот. Установява се такава политическа система, че никой освен подгласници на БКП / БСП / да няма възможност да управлява държавата. Която и партия да посочим за тия почти тридесет години „демокрация“, все е на „другарите“ комунисти. Особено отвратителни са ДПС, „Атака“ и ГЕРБ, защото успешно конкурират милионерите от БСП, в геноцида спрямо обикновения българин. И понеже той по един или друг начин успя да излезе на запад и да поработи, макар и като слуга там разбра, че в България нищо не се е променило и дори е станало по-зле, благодарение на същите тези скрити и явни комунисти! А тъй като те разполагат както с властта, така и с медиите, манипулирането се вихри в нечувани темпове. В интернет мрежите върлуват червени тролове и по всякакъв начин се опитват да смажат всяка трезва мисъл, всяка нова идея за излизане на нормалните хора от червения капан. Но те и хората вече не са чак толкова нормални! След успешното затриване на икономиката, земеделието, армията и здравеопазването, чрез мутри, фолк-диви, плеймейтки и повсеместна агресия, червените барони видяха сметката и на образованието. Те просто превърнаха училищата и университетите в търговски дружества, също като поликлиниките и болниците, и пагубния резултат не закъсня. Неимоверно се покачи броят на наркоманите, чалгарите, простаците и тези, които не зачитат закон, ред и правилник.

По-възрастните започнаха да въздишат по младостта си и онова спокойно и сигурно време през социализма, а по-младите прагматично да се насочват извън страната. Целта на комунистите бе постигната! Те всички забогатяха за сметка на народа, а той от своя страна намрази демокрацията и капитализма. Това до тук. А после? Страната е продънена отвсякъде! Навсякъде цари анархия, хаос и агресия. Държавността е дума почти без смисъл, а законите и справедливостта са нелепи понятия днес. Които от българите успеят се махат от тук, а тия дето остават се каят всеки Божи ден за едно или друго. Никой не мисли за бъдещето на страната! България е просто една разграбена от мафията територия, чакаща някой да я анексира.

И понеже в Европа също цари хаос, следствие нахлуването на милиони „мигранти“, от никъде не се вижда лъч надежда, за добруването на родината ни! Остава само едно последно решение!

         А ТО Е,  ДА СЕ СПАСИМ САМИ, ЗАЕДНО!

         Не като избягаме вкупом в чужбина, а тук, въпреки статуквото, анархията, мутрите, продажните политици, корумпираните държавни служители и несправедливостта навсякъде, и за всичко, се обединим! Знам, че звучи наивно и невъзможно! Малкото, останали тук читави българи вече не вярват на никой и в нищо. Точно заради това трябва да повярват най-после в себе си! Бойко Борисов и цялата пасмина от ГЕРБ са затънали до шията в неуредици, а реална алтернатива при нови избори няма!БСП и ДПС  не са опозиция, а другата страна на червената монета. Затова, използвайки интернет и социалните мрежи, възможно по-скоро трябва да се създаде нова партия, далеч от пипалата на комунистите! Знам, че партия звучи гнусно, но в момента друга реална възможност няма!Наясно съм, че в тази партия по всякакъв начин ще бъдат пратени провокатори и саботьори, но какво друго ни остава, всъщност? Знам, че има достатъчно свестни българи! Ето, аз откровено признавам, че не бих станал политик или депутат, защото нямам нужните качества / до сега политиците ни трябваше да притежават единствено недостатъци /. Обаче има други, не толкова жадни за власт или слава люде, които могат да бъдат полезни на страната ни!  Има ги у нас, има достатъчно и в чужбина! Всичко може да започне от една група, която да регистрира име на тази нова партия, а после към тази група да се присъединят само проверени хора. Имам предвид не проверени от партията или полицията, а хора, доказали себе си, като почтени в този живот!

         Ами, това е решението според мен! И за да се избегне поредната политическа лъжа, предлагам в началото групата да се назове „ЛОШИТЕ“! По-късно да и се намери по-представително име, но в началото да се разграничава от „добрите“ ни досегашни политици. Вече толкова години патим все от добри хора, с добри намерения, че е дошло време вече, да дадем възможност и на лошите да се изявят!

 

                                        Без никакви политически заявки и намерения:

                                                                        Красимир  Бачков

 

                                   




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - Точно в десятката! Джу
28.10.2018 05:55
Точно в десятката!
Джу
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430134
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031