Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 09:54 - Сватбен туризъм
Автор: jokera Категория: Туризъм   
Прочетен: 2493 Коментари: 0 Гласове:
6





Сватбен туризъм – защо, къде, как и за колко?

image

„Човек и добре да живее, се жени”

image

Има една изпитана формула по която всеки човек може на момента да изчисли личното си щастие;

„ Какво правиш, кога го правиш, къде го правиш и с кого го правиш.“

image

Така се случва, че Бог, Еволюцията, Съдбата или обикновената случайност те срещат точно този човек, с когото разбираш, че те очаква какво ли не.

image

Радости и скърби, забавления и всякакви предизвикателства и трудности, но без когото разбираш, че няма можеш.

image

Дали сватбата е планирана в непосредственото ви бъдеще, е от значение на най важното е първия месец след нея. Така наречения „Меден месец“. Сватбата изисква сериозна организация, неминуемо предполага  разходи, но какво ли не би направил човек за да чуе заветните думи: “Докато смъртта ви раздели“. Какво ли не би направил човек за заветната й детска или по скоро момичешка мечта.

 image

Някъде между планирането на нещата по предстоящото събитие човек осъзнава, освен че е изключително важен за бъдещия ви съвместен живот , първият месец като младоженци всъщност е идеалния повод за почивка, за пътешествия и посещение на места,  на които винаги сте мечтали да отидете.

image

 Как да планираме своето сватбено пътешествие. Къде да отидем?

Всичко е красиво, всяко място е невероятно и чудесно, когато си влюбен. Изборът на това място е може би най-важната част за медения месец, защото то ще съдържа романтиката, която в последствие в кризисни моменти, ще крепи бракът ви.

 image

Класическия меден месец

Класическите европейски дестинации са Франция – Париж, Италия (Венеция, Верона или Рим) , или Лазурния Бряг (Ривиерата).  Златна Прага, разходка с лодка по каналите на Амстердам  или посещение на някое от музикалните събития във Виена са само част от изобилието от романтика, което може да предложи Европа.  Екскурзия, която включва две или повече от две държави е изключително добър избор за сватбено пътешествие.

image

Какви са предимства: сравнително достъпно като бюджет, голямо разнообразие от места и събития,  умерен климат, близост на повечето от описаните места едно до друго, престой в хотели с изпитано обслужване, ниски разходи за транспорт  и уникални местни традиции.

image

Нека отдадем полагаемото и на дестинации като Испания, Гърция, Португалия, Хърватска и Турция.

image

Екзотични дестинации

Екзотичните дестинации си остават най-търсените за сватбено пътешествие. 

На първо и заслужено място може да поставим Бора Бора, Сейшелските острови, Куба, Лас Вегас или Карибите. Бразилия, Малдивите, Япония,  Хавайските острови Дубай, Таланд, остров Бали, Барбадос, Сингапур, и списъкът със сигурност е много по дълъг.

image

Предимства: могат да се обобщят с едно изречение: приключение на нови места и среща с нови култури. А защо не и да организирате екзотична сватбена церемония според културните традиции на съответното място.

image

Яхта под наем

Очарователно, вълнуващо, незабравимо, луксозно, комфортно.

Това са част от думите с който може да се опише пътуването с яхта.

image

Предлагат се голям избор на различни модели моторни и ветроходни яхти. Всички те предлагат изключителен комфорт и са комплектовани с най-модерното навигационно и обезопасително оборудване.

Професионални екипажи, на които може да се доверите изцяло.

image

Изживейте едно магическо приключение със стил!

С все по-достъпните си цени пътуването с яхта е най-лесният начин да се посетят много и различни места. Днешните луксозни яхти са така оборудвани, че няма да не ви липсва почти нищо. На борда на някои яхти има повече екстри отколкото може да си помислите. За пътешествие с яхта в Средиземноморието ще имате възможност в рамките на двадесетина дни или един месец да посетите изключително интересни места.

image

Все още малко хора знаят, че наемането на яхта и последващата екзотична обиколка струва почти толкова колкото транспорта и отсядането в хотел с четири звезди с разликата, че ви дава възможност да сте автономни и ви спестява  излишни главоболия и трудности като трансфери, пренасяне на багажи и прочие.

 image

Круизните пътешествия

С все по-достъпните си цени и интересни маршрути, круизните  пътувания са най-лесният начин да се посетят много места. Днешните луксозни презокеански и морски лайнери са изградени така, че да не ви липсва нищо. На борда на някои от тях има повече от отколкото може да си помислите - ресторанти, магазини, плувни басейни, фитнес зали и дори тенис кортове и голф.
image

Круизните пътешествия в Средиземноморието ще ви дадат възможност в рамките на една седмица да посетите места като Генуа, Марсилия, Тунис, Барселона, Сицилия, Малага, Рим и много други. Освен тях, предпочитани дестинации са Балтийско море, Атлантическия океан и Карибския басейн. Имате избор на кораб от среден клас до супер лукс в зависимост от бюджета.

image

Предимства: круизният кораб е един пътуващ хотел с който нямате никакви тревоги за багаж и трансфери. Ще намерите компания по време на пътуването - интересни хора, които от спътници могат да станат ваши добри приятели.  Не може да се отрече и голямата доза аристократизъм, което този вид пътешествия придава, след като години наред е бил привилегия основно на заможните класи.

 image

Полезни съвети:

 

Все още много хора не знаят, че крайната цена предлагана от туристическа агенция винаги е по-ниска от цената, която ще платите, ако организират пътуването сами. Туристическите агенции договарят отстъпки, както с хотелиерите, така и с превозвачите. Агенциите предлагат и много допълнителни услуги, които можете да не предвидите. Информация за сезона, възможност за чартърен полет, изготвяне на индивидуален пакет според личния ви бюджет, резервация и организиране на сватбена церемония, специални отстъпки с партньорски хотели и превозвачи както и местни екскурзии.

image 

Не забравяйте да се възползвайте се от специалните отстъпки за младоженци – попитайте за подобни намаления. Хотелите и ресторантите имат опит с организирането и посрещането на гости-младоженци. За да се възползвате от тези отстъпките, някъде ще ви е необходимо преведено копие за сключен гражданския брак.

 При възможност направете отново сватбената церемония като спазите  местните обичаи и церемонии. Сватбите на тихоокеанските острови са пищни и екзотични, не пропускайте възможността  да размените брачните си обещания по силата на древните традиции и обичаи.

 image

Проверете календара на събитията на града, в който отивате. Бъдете в час с всичко интересно, което се случва там по време на вашия престой - изложби, концерти, фестивали, представления, конкурси и специфични за града събития. Не пропускайте да проверите и за други интересни места – водопади, резервати, уникални сгради.

 image

Запазете място за романтична вечеря. Ако пътуването ви е в екзотична дестинация като Бали, Сейшели или Малдивите, такава вечеря може да приготви за вас и самият хотел, в който сте отседнали. На брега на Френската Ривиера или на Карибското крайбрежие – туристическата агенция, която организира вашето пътуване, може да има добро предложение за вас.

image

 Всичко, ама всичко зависи само и единствено от вас.

image

Пожелаваме ви красив и незабравим празник!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3709614
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930