Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 05:34 - Историята на една любов
Автор: jokera Категория: Туризъм   
Прочетен: 1546 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.11.2014 05:35




ИСторията на Лилит и Луцифер 

Когато Бог решил да създаде света на втория ден произвел 399 920 004 ангели.
Те били по-ниски,по-високи,по-красиви,по-грозни,а някои от тях били направо ужасни.
Сред ангелите имало един който се отличавал с изумителна красота която трудно можела да се опише. Този ангел се наричал Луцифер. Луцифер бил провъзгласен за вицекрал на небето и стоял най-близо до Бог. Името му означавало "Носещия светлина".
След като създал Бог ангелите,той ги разделил на 9 хора и им възложил мисии. 
На петия ден сътворил рибите и всички водни създания,както и блатните. Работил много и много се изморил,но все пак решил да създаде нещо изключително и невероятно. И така,на шестия ден сутринта в лехата с цветя се появило невероятно създание с красота трудна за описание. То се движело толкова грациозно и леко когато слизала от първия слънчев лъч,та всички същества създадени до тогава спрели да го погледат и да му се възхитят.
Това било първата жена,първото човешко същество което Бог бил сътворил и го нарекъл Лилит. Името и означавало "Нощен лъч".
След като Бог сътворил Лилит с толкова много любов,влагайки в нея цялата си представа за красота той я оставил да се разхожда в Райската градина и отишъл да си довърши започналото дело-да сътвори света. На мига обаче я наобиколили всякакви ангели привлечени от красотата и с желание да я опознаят.
Сред тях бил и Луцифер. Той бил пленен от красотата и и обаянието на Лилит. Лилит също била впечатлена от прекрасния Луцифер и между тях прелетели искри които запалили огъня на любовта,а не след дълго огъня се превърнал в пожар който опустошавал всичко след себе си.   Бог видял това и се опитал да ги раздели.
Не бивало да има потомство между ангели и хора. Мисиите им били различни,но нито Луцифер,нито Лилит скали да чуят думите на Бог.
Тогава Бог взел решение и затворил Лилит на място което по-късно щяло да стане известно като Ада.
Но въпреки всичко двамата влюбени не спирали да копнеят един за друг. Те протестирали и роптаели срещу решението на Бог да ги раздели. Борели се за любовта си и вярвали че ще успеят да се съберат отново.
За да овладее положението,Бог създал на Лилит половинка от кал-Адам.
Човека Адам се появил пред Лилит,но тя не му обърнала никакво внимание. Отблъснала го отвратена от вида му.
Как било възможно Бог да сравнява недодялания и несъвършен Адам с прекрасният Луцифер. Тогава търпението на Бог се изчерпало.
Тогава той отново затворил Лилит в Ада,а Луцифер който въпреки създаването на Адам не спрял да роптае и протестира наказал като му заповядал да се поклони на Адам до земята.
Луцифер побеснял. Това унижение го извадило от равновесие.
Той-Луцифер-Носещият светлина-да се преклони пред този не додялан и нескопосан Адам?! Нямало начин да го направи.
Но Бог не търпял възражения.
Ангелите нямали право на свободна воля и поведението на Луцифер било немислимо и недопустимо. 
Зародило се напрежение и тогава Луцифер се възпротивил на Бог. 
Зад Луцифер застанали 13 306 608 ангела които го подкрепили и така избухнал бунт.
Бунта бил потушен и белия цвят на тези ангели бил заменен с черен.
Тези черни ангели били изгонени от Рая,те слезли на Земята и заживели свой живот.Луцифер открил своята Лилит,но тя не му простила поражението в Рая и за да го накаже и вбеси започнала да флиртува със Самоел / тук при името на Самоел има разминаване в Тората и Библията.В този разказ името е с библейското значение/ втория по ранг паднал ангел след Луцифер.
Но Лилит,продължавала да обича своя Луцифер и любовта и към него не угасвала,а останала стаена в нея като жива рана и всеки път когато зърнела Луцифар любовта и избухвала на ново със все по-голяма сила.
Лилит,не останала дълго със Самоел. Той не бил Луцифер.
Бог приспал Адам и му извадил едно ребро. От него сътворил Ева.
Тя била грозна,кривокрака,с големи гърди и широк ханш,но идеална за нуждите на Адам. Да му ражда деца и да се грижи за него. Адам приел Ева,нямал избор... а и Бог му отнел спомена за Лилит,така Адам нямал база за сравнение и бил щастлив със своята Ева.
Но,Луцифер не забравил за своето унижение,а и мъката от загубата на своята Лилит го гнетяла с всеки изминал ден все повече и повече. Затова той решил да си отмъсти на Бог.
Един ден той се преобразил в змия и така се промъкнал в Рая.
Подмамил Ева със сладки приказки и я убедил да откъсне от дървото на познанието една ябълка.
Тя пък от своя страна убедила Адам да я вкуси,с което пък те двамата ядосали Бог и той ги изгонил от Рая.
Така Луцифер отмъстил на Бог за своето страдание,но от това не му станало по-леко. Той все още горял по своята Лилит,от друга страна тя също жадувала за него,но вместо да си простят и да се съберат,подвластни на гордостта си те не признавали любовта си един към друг и продължи ли да живеят в най-страшния кръг на Ада. Този на своите чувства.
Когато хората се увеличили Лилит започнала да се съвоукоплява с тях и от този съюз се раждали демони които се хранели със сексуалното желание на хората.
Мъжките демони се наричали инкуби,а женските демони-сукуби.
Падналите ангели също се съвоукопявали с хора. От тези съюзи се раждали нефилимите.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3698765
Постинги: 346
Коментари: 1374
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031