Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2018 18:48 - Янгшуо Китай
Автор: jokera Категория: Туризъм   
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2018 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                       

Известен със своите драматични варовикови хълмове, окръг Янгшуо е един от най-живописните градове в Китай. Тук може да се насладите на оживени гледки, да се потопите в местните цветни забележителности, богата история и култура.

 

image

Някои неща, които е желателно да знаете преди пътуването :

image

Език - Стандартен китайски и китайски мандарин са официалните езици на Китай. В Янгшуо хората говорят диалекта на Янгшуо-хау. Въпреки че имат свой собствен отделен език, повечето хора могат да говорят стандартни китайски и китайски мандарини. Изучаването на езика не е необходимо, но говоренето на поне някои китайски фрази или опит за учене е много ценено от местните жители. Също така имайте в предвид, че много хора могат да говорят прилично ниво на английски език.

                                                               www.jokera.men

                                               http://www.video.jokera.men/blog/

image


Валутен обмен - китайският юан (известен също като ренминби) е официалната валута на Китай. Обменът на пари е лесен и следва същия стандарт и на други места в Азия.Можете да обмените валута на летището, хотели, молове, както и в местните банки. Банкоматите има в изобилие и повечето от тях приемат международни кредитни карти и дебитни карти, затова е лесно да теглите парите си в CNY. Кредитните карти се приемат и в повечето ресторанти и хотели от средния до най-високия клас.
image


image

Туристическа виза – Гостите, които имат престой в някои големи градове в Китай, могат да получат безплатна 72-часова транзитна виза. Националности от държави от Шенген (Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Испания, Швеция и Швейцария), Съединените американски щати, Канада, Обединеното кралство, Русия, Ирландия, Кипър, България, Румъния, Украйна, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Албания, Бразилия, Мексико, Аржентина , Чили, Корея, Япония, Сингапур, Бруней, Обединените арабски емирства, Катар, Австралия и Нова Зеландия могат да се възползват от 72-часовата политика за транзит без визи.

image



image

Kак да стигнем там - окръг Янгшуо се намира североизточно от китайския автономен район Гуанси Джуан. Географското му местоположение е чудесно поради близостта си до Хонг Конг и Ханой, Виетнам.

 image

Пътуването по въздух е възможно чрез международното летище Гуилин Лянджианг, което е свързано с повечето големи градове в Китай. Летището в Гуилин обслужва и международни полети от Хонконг, Макао, Япония, Сингапур и Тайланд.

             image 

Къде да отседнете - Има много видове ваканционни жилища в Китай, независимо дали търсите луксозни хотели или по-евтини квартири. В квартал Янгшуо, повечето хотели / хостели се намират в град Янгшуо.

image 

Всеки, който някога е посетил Янгшуо, със сигурност ще ви каже колко красива е провинцията. Можете да пътувате самостоятелно или да се включите в малка група от град Янгшуо. Независимо коя от двете дадени алтернативи ще изберете, това пътуване ще ви достави удоволствието да се насладите на най-известните забележителности на Янгшуо, като река Ли, река Драгън, малки села, зелени хълмове и оризови полета.

image

Не пропускайте и основните забележителности. Пътуването започва извън град Янгшуо по пътя Кангжан. След това ще преминете най-малко до 6 живописни гледки - Тотемската древна пътека, Парка на пеперудите, Голямото Банянско дърво, Драконовата пещера, Златната пещера и накрая Луната. (Yangshuo Moon Hill) кръстен на лунната арка, която е една от най-забележителните в Янгшуо

image 

Може да се включете и в турне, което ви позволява да наблюдавате риболов с корморани.

image

В продължение на много години риболовът с корморани играе жизненоважна роля в историята на етническите малцинства по река Ли. Този традиционен начин на риболов използва корморани за улов на риба. След като обученият корморан хване риба, той се връща на лодката, където рибарят взема улова от устата му.

image

Тук може да се поглезете с вкусна храна в един от най-добрите ресторанти в Янгшуо. Не пропускайте да посетите и някой сувенирен магазин, преди да отпътувате обратно.
image




Тагове:   Китай,   travel,   Янгшуо,   wwwjokeramen,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3713534
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930