Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2018 07:34 - Приказките, митовете и легендите.
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 5025 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Митовете описват архетипните модели в живота на човека в картини и разкази. Приказките, митовете и легендите представят умели и вечно живи образи, изпълнени с описания на извечната човешка същност. Именно затова те завладяват нашите мисли и точно тези образи лежат в основата на символиката на картите Таро. 
image

 

Карта Таро за деня –Шестица Мечове (Малка Аркана)

Тълкуване според: Джулиет Шармън-Бърк
Колода карти: Митичното Таро
Изтеглена карта: нормална

Шестица Мечове 
image

На картата Шестица Мечове е изобразен Орест, застанал гордо изправен в плитка лодка сред водите на морето. Загърнат в светло морава пелерина, той се взира отвъд водата към град Аргос в далечината. Вест меча стоят изправени, с остриетата, забити в корпуса на лодката. Водата зад лодката е разпенена, а в небето се виждат буреносни облаци. Но с приближаването на Орест към града се вижда, че морето там е по-спокойно, а небето над него е ясно.

image

Шестица Мечове символизира ситуация на отдалечаване от бурните чувства и идването на по-спокоен и ведър период. С приемането на собствените си ограничения героят се е сдобил със съзнание и е намерил мир и сега пред него лежи спокоен, макар и все още меланхоличен път. Шестица Мечове не е карта на щастието, но тя носи хармония, породена от примиряването ни със собствените ни граници и задачи. Затова младият принц, макр и на път към ужасно деяние, е в мир със себе си, докато бурите и тревогите остават зад него.
image

Ведрото настроение на Шестица Мечове всъщност не е приятно изживяване като носталгията на Шестица Чаши, защото не произтича от спокойствието на сърцето, а по скоро е плод на спокойния ум. Прозрението и осъзнаването на логиката, по която се движи животът, са всичко в тази карта. Именно тази необходимост от разбиране кара толкова много хора, които преживяват тежък период, да изучават теми като Таро, астрология и психология на функциите на човешкия ум – защото разбирането има голямо значение в трудни мигове, а осъзнаването на това, как сами сме изковали съдбата си, може да ни освободи от безпокойството и да ни дари спокойствие, с което да продължим напред към бъдещето. Даровете, които Таро и ни предлага, са безценни въпреки че една карта не може да взема решения вместо нас, нито да промени една външна ситуация от от лошо към добро. Ала знанието защо се намираме на даден път, как сме стигнали там и какво може да означава това, понякога има вълшебен ефект., Именно тогава бурите в морето стихват и водите му ни позволяват да преминем тихо и спокойно.
image

 

 На гадателско ниво Шестица Мечове означава време, в което умът успява да прозре великата логика на живота и така внася яснота в периода на трудности и безпокойства, като ни позволява спокойно да преминем през него. Прозрението прогонва буреносните облаци и човек може да запази достойнството и самоуважението си.

image

https://web.facebook.com/Таро-78-тайни/
https://www.taro.viastars.com/








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3713987
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930